Graco

Graco

Professionele aannemers werken graag met producten van Graco zoals de beroemde airless spuiten. Dat is heel goed te verklaren. Met een eeuw aan ervaring heeft Graco een naam hoog te houden, het productassortiment blijft uitbreiden en vernieuwen. Omdat het gespecialiseerde producten betreft voor specifieke toepassingen werkt Graco met erkende dealers zoals Pomp-Specialist die naast hardware ook advies geven.

Lees meer

Wat maakt Graco beter?

Graco bestaat al sinds 1926 en heeft daarmee een eeuw ervaring met de ontwikkeling van industriële apparatuur. De “Gray Company” werd opgericht door Russel en Leil Gray. Hun eerste uitvinding was een mobiel verkoopapparaat dat op lucht werd vervoerd.

Van twee broers in Minneapolis zou Graco uitgroeien tot een wereldbedrijf met zo'n 3500 medewerkers. 

Lees hier meer over de geschiedenis van Graco.

In de jaren 50 zou Graco het eerste airless verfspuittoestel ontwikkelen, daarmee werden ze marktleider in de verfspuit sector. In de jaren 60 brak het merk door buiten de Verenigde Staten en zou het ondernemingen opzetten in Canada, Zuid-Amerika, Azië en ook Europa. De naam zou ook in die periode veranderen van Gray Company naar Graco.

De groei van het bedrijf zou snel toenemen dankzij uitbreiding van het productassortiment en de vele technologische innovaties die dit bedrijf voortbracht. Ook nu is Graco een toonaangevend bedrijf met hoogwaardige producten en een uitstekende service waar zowel doe-het-zelf consumenten als professionals baat bij hebben.

Producten van Graco

Het assortiment van Graco producten is zeer divers en geschikt voor uiteenlopende doelgroepen. Dit zijn de voornaamste categorieën van dit merk:

 • Ultra Handheld airless
 • HLVP airless
 • GX airless
 • Classic airless
 • ST MAX II airless
 • ULTRAMAX II airless
 • MARK HD 3-in-1
 • Powerfill
 • T-MAX airless
 • RTX
 • FinishPro II
 • Fastfinish

Voor al deze producten zijn officiële Graco onderdelen en accessoires leverbaar. Denk hierbij aan slangen, spuitpistolen, filters, koppelingen en verlengstukken.

Zoals altijd is ook hier de zwakste schakel bepalend voor de kwaliteit van het geheel. Kies daarom voor merkproducten en vervang versleten of beschadigde onderdelen tijdig. Zo garandeer je een optimale werking van het Graco toestel en de levensduur wordt hiermee verlengd.

Over Magnum by Graco

Er zijn verschillende lijnen in airless apparatuur waarvan Magnum by Graco specifiek gericht is op semi-professioneel gebruik. Deze producten zijn geschikt voor ad hoc toepassingen waarbij een goede afweging tussen prijs en kwaliteit is bepaald.

Als er binnen het bedrijf op dagelijkse basis gebruikt wordt gemaakt van airless apparatuur dan is er de professionele lijn Graco producten. Neem voor vragen over de verschillende toepassingen contact op met de klantenservice van Pomp-Specialist.

In een bouwmarkt worden producten geleverd die doorgaans niet ontwikkeld zijn voor professionele toepassingen. Toestellen en accessoires worden gemaakt voor sporadisch gebruik en een goedkopere prijsstelling. Graco maakt voornamelijk producten voor professioneel gebruik, series als Magnum zijn meer geschikt voor kleinere projecten.

Daarbij is er nog steeds oog voor kwaliteit en gebruiksgemak maar er zijn wel verschillen met de industriële kwaliteit producten. Graco is niet voor niets de standaard waar andere fabrikanten zich op richten, de producten zijn altijd van hoog niveau en behoren tot de beste in iedere categorie.

Daarom kies je voor Graco

De eerste op de markt is niet altijd de beste. Bij Graco hebben ze die koppositie wel weten te behouden. Gebruikers die al jaren met deze producten werken kunnen lang na de introductie van het product nog steeds extra onderdelen en accessoires bestellen.

Daarmee kan de levensduur aanzienlijk worden verlengd en personeel hoeft niet steeds met een andere standaard leren om te gaan. Dit betekent echter niet dat de ontwerpers van Graco op hun lauweren rusten, ze komen namelijk nog steeds met vernieuwingen die de lat nog hoger leggen.

Omdat bij innovatie een leercurve gepaard gaat is het goed om te weten dat Pomp-Specialist niet alleen Graco producten verkoopt maar ook praktische kennis heeft van dit brede assortiment.

Ben je op zoek naar een optimale werkwijze op basis van materieel waar je op kunt vertrouwen? Bekijk dan op deze pagina direct het Graco assortiment of neem contact op voor meer informatie.

Hoe zit het met de producten voor kinderen?

Soms komt de vraag of Graco ook producten voor baby's, kinderen en hun ouders maakt. Het klopt dat er een lijn producten is voor deze doelgroep met onder andere kinderwagens, kinderstoelen, schommels en speeltuinen. Deze producten vallen echter onder de naam Graco Children's Products, een markering dat biologisch onderdeel van Newell Rubbermaid. Deze producten vallen niet onder het Graco-merk dat producten maakt voor constructie en andere toepassingen.

Verkoop, onderhoud en reparatie van Graco dient altijd via een erkende dealer te verlopen. Neem contact op als er een defect is of wanneer het tijd wordt om te investeren in andere producten, onderdelen of accessoires van Graco.

Sluiten

Producten per pagina:
Sorteren op: